Bild
Nästa artikel
Inget rekord för konvoj

Inget rekord för konvoj

NYHETER

Den 15 september gjorde Womo-Konvoi ett försök att ta ett Guinness rekord med en konvoj av husbilar. Reglerna är strikta och även om antalet husbilar räckte till föll rekordförsöket på detaljer.

Rekordförsöket med världens längsta husbilskonvoj utfördes i den tyska orten Walldürn där även förra årets konvoj misslyckades med att komma in i den berömda boken över udda rekord. Liksom förra året lyckades inte fordonen köra tillräckligt nära varandra, avståndet mellan bilarna får inte överstiga femton meter.

Totalt ställde 840 husbilar upp i årets försök vilket var ungefär hundra fler än i förra årets försök. Platsen som hade valts är ett militärområde i Hardheim-Walldürn som är avsett för pansarfordon och har breda "gator". För att få alla att starta samtidigt användes radio.

Utöver regeln om avstånd ska fordonen köras samtidigt och Guinness tillåter tre försök. Rekordförsöket flankerades dessutom av femton personer för att hålla ordning på situationen.

Mer information hittar du på www.womo-konvoi.de

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.