Bild
Nästa artikel
Jul i Göteborg

Jul i Göteborg

Nyheter

Julen i Göteborg kan bland annat erbjuda nya julmarknader med unga designers och världens längsta Luciatåg. Vågar du missa det?

Göteborg satsar på världens längsta Luciatåg. Den 12 december är tanken att tåget går genom Göteborg till Kungstorget där kröningen av Göteborgs Lucia sker.
– Alla är välkomna i tåget, så länge man har ett ljus med sig, säger Anki Sande, projektchef Göteborg & Co.

 

Andra nyheter för i år:

 

 International Market med mat och hantverk öppnar i Bältesspännarparken vid Ljusstråket. Öppet varje dag 30 november- 22 december.

 

Julform pop-up, Kyrkogatan 13. Julmarknad med 25 hantverkare och formgivare. Öppet onsdagar-söndagar under 1-22 december. Tidigare år har Julform varit på Röhsska museet under en helg. I samproduktion med Slöjd i Väst, Svensk Form Väst och Led lab.

 

Järnjul i hela kreativa Linnéområdet den 15-16 december. Annorlunda julshopping med startpunkt Järntorget och vidare till Långgatorna och Kastellgatan/Sveagatan. Företagarföreningen i Linné har bjudit in nätverket Folk & Form.Viktiga datum i jul:

7 december– Upptändning av alla färgstarka ljusinstallationer längs ljusstråket. Program med filmshow på Götaplatsen och körsång i den sjungande julgranen i Bältesspännarparken vid ljusstråket.


12 december– Världens längsta Luciatåg. Göteborgs Lucia kröns på Kungstorget. Stora Saluhallen återinvigs tidigare samma dag.

31 december– Göteborgs Postens nyårsfyrverkeri enligt tradition. Nyårsceremoni med tal, filmvisning och nedräkning på Götaplatsen vid tolv-slaget.

 

Se också http://www.goteborg.com/julstadenför alla julmarknader och julupplevelser.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.