Bild
Nästa artikel
Kabe en undervärderad aktie

Kabe en undervärderad aktie

NYHETER

Bonus-malus-systemet för personbilar har påverkat värderingen av Kabe-aktien som stod som högst i maj med 248 kronor och sedan sjunkit till 155. Farhågorna har inte besannats och nu kommer råd om att återigen investera i det som bedöms vara en undervärderad aktie.

Utöver den diskussion som följde bland köpare av husbilar drog även investerare öronen åt sig när det gäller investeringar i Kabe. Osäkerheter i konjunkturbedömningen bidrog sannolikt till ytterligare försiktighet men med den kraftiga nedgång i aktiekursen som följt parat med en uppgång i försäljningen, för husbilar hittills i år runt 14 procent enligt Trafikanalys, kommer nu rådet att köpa enligt ansedda bedömare, i detta fallet Affärsvärlden. Enligt dem ser aktien billig ut.

Eftersom skatten på husbilar visserligen höjts bedömer de att effekterna är måttliga då skattenivån i relation till priset på en husbil är liten och att den dessutom inte är löpande utan den enbart gäller de tre första åren. 

De skriver följande

- När bolaget resonerar kring efterfrågan i sina rapporter berörs bonus-malus-frågan bara kort och den bedöms då få viss påverkan. Affärsvärlden är beredd att hålla med om att påverkan blir begränsad. Jämfört med priset på en ny husbil, som kan vara upp till 2 miljoner kronor, är bördan av den extra skatten inte särskilt stor. Dessutom betalas skatten bara när husbilen är påställd. Ställs den av, vilket det går enkelt att göra i Transportstyrelsens app, utgår ingen skatt. Således lär skatten som en husbilsägare betalar i praktiken bli betydligt lägre än maxbeloppet.

De bedömer vidare att prognoser i dagsläget är svåra att göra men tror att tillväxten framöver avtar och att lönsamheten stärks. Sammantaget menar de att aktien ser billig ut och rekommenderar köp.

Detta är en nedkortad version av aktierådet Man ska ha husvagn.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.