Bild
Nästa artikel
Kabe varslar - uppges bero på den nya skatthöjningen

Kabe varslar - uppges bero på den nya skatthöjningen

NYHETER

Kabe fortsätter att anpassa personalstyrkan efter det att marknaden för husbilar i Sverige minskat efter flera års stadig uppgång. Under de tre senaste åren har personalstyrkan ökat med ungefär 250 personer men nu uppges att det blir en ytterligare skattehöjning vid årsskiftet vilket föranleder varslet.

Varslet rör främst medarbetare på tillverkningsavdelningen av husbilar och anledning till minskningen uppges vara ändringen av den nya mätmetoden WLTP i skattedebiteringssystemet bonus-malus.

– Orderingången är relativt bra fortfarande, men i tisdags fick vi besked från Trafikstyrelsen om att regeringen kommer att höja skatten rejält senast årsskiftet. Vi pratar då om en höjning från 14 000 kronor till runt 28 000 per år per nyregistrerad husbil. Det är mycket, säger Alf Ekström, vd på Kabe till Jönköpings Posten enligt SVT.

Totalt har Kabe cirka 600 anställda.

Transportstyrelsens pressmeddelande om den nya skatten kan du läsa här.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.