Bild
Nästa artikel
Kanske ny camping i Gävle

Kanske ny camping i Gävle

NYHETER

Gävle kommun har planer på att starta en ställplats och camping i centrala Gävle.

Gävle kommun tittat på om det är möjligt att starta en camping som även har ställplatser för husbilar i centrala Gävle. Kommunen har fått både medborgarförslag och förslag från näringslivsavdelningen samt företagare. På den nuvarande Engesbergs camping och stugby som ligger 12 km från centrum vill man stoppa planerna.

– Kommunen borde hellre satsa på den camping som redan finns. Vi tycker att Engesberg är en stadscamping, säger Kaj Stefanius, som sitter i styrelsen i Engesbergs vänner och campingråd till Arbetarbladet i en intervju.

Engbergs camping drivs av en ideell förening och de arrenderar marken av Gävle kommun för ett år i taget, vilket de menar gör det svårt att investera i campingen som, enligt Kaj Stefanius, är nedgången och behöver en upprustning. Han menar vidare att det är tveksamt om det behövs en camping i centrala Gävle.

– Kommunen jobbar ju hårt för att få bort bilarna från stadskärnan. Därför vore det bättre om man försökte samla husbilarna och husvagnarna i Engesberg eftersom det går kollektivtrafik härifrån, argumenterar Kaj Stefanius till Arbetarbladet.

Gävle kommun framför att en stadscamping kan betyda mycket för turismen då den kan underlätta för turister att besöka Gävle.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.