Bild
Nästa artikel
Klimatsmart att använda biogasol

Klimatsmart att använda biogasol

NYHETER

Linde erbjuder ett grönare gasolalternativ, nämligen AGA biogasol med 100 procent förnybara råvaror. Nu finns biogasolen att köpa i samtliga AGA gasolautomater och dessutom i alla ICA Maxi butiker.

Gasol finns sedan en tid i en miljövänligare version, något som AGA tagit fasta på och nu utökar antalet försäljningsställen för. Linde går ut med ett pressmeddelande där de upplyser om att den nu finns i samtliga gasolautomater och dessutom i alla ICA-Maxi.

– När du grillar med AGA biogasol väljer du ett grönare gasolalternativ med stora miljöfördelar. Biogasolen reducerar CO2 utsläppen med 70 - 90 procent, inklusive transport jämfört med vanlig gasol, säger Christer Hens, Försäljningschef, Linde Gas AB.

Biogasolen är 100 procent fossilfri och utvinns av förnybara råvaror, exempelvis fetter och vegetabiliska oljor. Det är en biprodukt från produktionen av biodiesel (HVO) och tillverkningen av biobensin. Biogasol fylls i standardkompositflaskor och är dessutom skattebefriad.

Definitionen av biogasol är att den har ursprung i en biologisk källa istället för en fossil och som råvara till biogasolproduktionen används ett flertal olika restråvaror som inte är lämpade för matvaru- eller foderindustrin. Exempel på sådana är animaliskt avfall, använd frityrolja och processavfall som skal av sockerbetor. En del erhålls som biprodukt från svensk produktion av biodiesel (HVO) en annan ström av biogasol kommer från tillverkning av biobensin. Båda processerna är 100 procent fria från palmolja eller PFAD (Palmfettsyra destillat).

Här hittar du Lindes lista på AGA gasolautomaten via funktionen Hitta försäljningsställe,

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.