Nästa artikel
Knaus Tabbert bygger nytt
Nyheter

Knaus Tabbert bygger nytt

Publicerad 17 december 2015 (uppdaterad 17 december 2015)
Knaus satsar 13,5 miljoner euro på en ny produktionshall i Ungern. Målet är att öka produktionen med 100 procent.
Den tyska husbilsmarknaden har under november  visat upp sina bästa siffror på flera år. Det är en tydligt uppåtgående trend av nyregistrerade husbilar. Enligt Knaus Tabbert GmbH vill fler och fler kunder ha mer individualiserade fritidsfordon och för att möta denna efterfrågan väljer de att satsa på att bygga en ny produktionshall i ungerska Nagyoroszi. Den nya anläggningen  får en storlek på 10 000 kvadratmeter. Investeringen förväntas kosta 13,5 miljoner euro.
– I dagsläget har vi nått vårt tak i våra nuvarande fabriker för hur mycket vi hinner producera. I och med den nya investeringen kan vi möta det ökade trycket och anpassa oss till eventuella svängningar inom enskilda marknader inom Europa, förklarar vd:n Werner Vateri.

Den officiella byggstarten för projektet var den 11 december och beräknas vara klart om två och ett halvt år. Den nya anläggningen kommer att ha en multilina och tack vare den ökade kapaciteten förväntas produktionstiden för ett fordon att minska från 45 minuter till mindre än 23 minuter, vilket skulle medföra en ökning på 100 procent och 5000 fordon per år.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.