Bild
Nästa artikel
Knaus Tabbert rapporterar ökad vinst 2020

Knaus Tabbert rapporterar ökad vinst 2020

NYHETER

Trots pandemin och allmänt svåra tider för turismbranschen rapporterar Knaus Tabbert positiva siffror för det gångna året och omsättningen ökade till 794,6 miljoner euro.

Knaus Tabbert, som säljer sina fordon under fabrikatsnamnen Knaus, Tabbert, T@B, Weinsberg och Morelo samt hyrfirman Rent and Travel, ökade både omsättning och vinst under 2020 jämfört med 2019.

De rapporterar en försäljning på 794,6 miljoner euro vilket är en ökning med cirka två procent från 2019 års 780,4 miljoner euro.

Året har dock bjudit på fluktuationer där våren innebar en omsättningsminskning vilket kan ses mot de kraftiga restriktioner som den tyska staten införde för att få bukt med coronapandemin. Under andra halvåret ökade omsättningen desto mer.

– Den starka efterfrågan på fritidsfordon ökade även detta speciella år. Återigen har vi visat att vår produktion kan anpassas efter snabba efterfrågeförändringar. Som ett resultat har vi minskat den orderstock som byggdes upp i april och vi har dessutom överträffat våra försäljningsprognoser, säger Wolfgang Speck, VD på Knaus Tabbert.

Antalet anställda under året har ökat från 3 005 till 3 092. Antalet sålda fordon minskade dock från 25 729 till 24 349. Uthyrningsverksamheten Rent & Travel hade sitt mest lyckosamma år hittills, ökningen från 4 161 till 13 155 är anmärkningsvärd.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.