Bild
Nästa artikel

Koll på gasolmängden

NYHETER

Nya Truma LevelControl talar om hur mycket gasol du har kvar i flaskan via en app. Enheten mäter gasmängden med ultraljud och skickar resultatet till din telefon eller surfplatta!

Hur mycket gas finns det i flaskan? Hur länge räcker den? Truma LevelControl har svaret. Den anger gasnivån med stor exakthet och via en app. Användaren får en detaljerad överblick över sitt gasbestånd eftersom appen inte bara visar nivån i procent och gasmängden i kilo. Den informerar även om hur länge gasen räcker. Men det räcker förstås inte bara med en app utan man behöver också en enhet (LevelControl-enheten) att sätta under flaskan, samt Truma iNet installerat i fordonet.

Med hjälp av ultraljud mäter enheten hur mycket gas det finns i flaskan och överför sedan uppgifterna till Truma iNet Box via Bluetooth. Truma iNet Box skickar informationen till surfplattan eller smarttelefonen. I fordonet eller dess närhet sker det här via Bluetooth och längre bort via sms. På så sätt kan man kontrollera hur mycket gas som finns kvar och hur länge den räcker, oavsett var man befinner sig. Upp till fyra smarttelefoner eller surfplattor kan få informationen samtidigt. Det går även att ställa in ett sms-larm, så att man får ett sms när det nästan är slut på gas i flaskan.

LevelControl fungerar med alla vanliga europeiska flaskor i stål och aluminium. I Truma-appens databas kan kunden välja land samt en av 26 flasktyper och ge den ett individuellt namn. Om en viss flaska inte finns i databasen går det att definiera en egen variant. Sensorn konfigureras sedan automatiskt efter den valda flaskan.

– Databasen är uppbyggd på ett sådant sätt att vi enkelt kan anpassa och utöka den i framtiden, förklarar Bernd Gerlach, chef för European Retail Management på Truma.


Den som har två flaskor i fordonet och vill ha kontroll på gasbeståndet i båda måste ha två LevelControl parallellt. Då visar appen de båda flaskornas nivå separat.
Truma LevelControl fästs i mitten under flaskan med hjälp av en inbyggd magnet. Inga kablar eller övriga anslutningar behövs.

Enheten kopplas ihop med iNet Box i fordonet. För fastsättning under aluminiumflaskor har Truma ett fästbleck som tillval. LevelControl är batteridriven och uppfyller de senaste riktlinjerna för explosionsskydd och kan riskfritt användas i gasskåpet. Ett sms-larm informerar när AAA-batterierna behöver bytas ut. (De håller i ca ett år.)

Från och med augusti 2017 finns LevelControl i fackhandeln. Pris 1895 kronor.

Taggar: Nyheter, Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.