Nästa artikel
Kompakt Eura Mobil med rymdkänsla
2020

Kompakt Eura Mobil med rymdkänsla

Publicerad 3 december 2019 (uppdaterad 3 december 2019)
Stora sittgrupper i aktern har funnits länge på marknaden men aldrig blivit någon storsäljare i Sverige. Eura Mobil 650 HS är blott 6,5 meter lång men har en känsla av rymd invändigt som flera av de större syskonen saknar.
Nya Eura Mobil Integra Line 650 HS är en modell som släpps för att fira märkets 60-årsjubileum och denna helintegrerade husbil imponerar med sina kompakta yttermått på 6,5 meter men samtidigt spatiösa känsla av rymd invändigt. Den kombinationen uppnås delivs tack vare u-soffan i aktern som omges ljusinsläpp.

Bakom förarsätet finns inget baksäte utan bara en midjehög garderob som taksängen vilar mot i nedfällt läge. 3:e och 4:e passageraren har istället sina bältade platser i u-soffan längst bak. Tack vare aluminiumprofiler i väggar och golv ska säkerheten bibehållas, utan att bältesstativet inkräktar på bagageutrymmet under.

Integra Line 650 HS har ett uppvärmt dubbelgolv med förvaringar och ett avlångt svängt kök med 140 liters kylsskåp. Mitt emot entrén finns ett badrum med svängbart handfat som ger bra duschmöjlighet i det 114 cm långa badutrymmet. Längst fram i förarhytten finns en extra bred taksäng som fälls ned när det blir sovdags.
Eura Mobils 10-åriga täthetsgaranti och treåriga möbelgaranti ingår och väggarna är träfria medan möblerna, även i 650 HS, stabiliseras av aluminiumprofiler.

Husbilar med u-soffa i aktern är populära i Storbritannien och det är dit de många bilar med denna planlösning säljs. Här i Sverige de ovanligare då vi enligt statistiken föredrar fasta sängplatser som långbäddar och queenbed.



 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.