Bild
Nästa artikel
Köpare av husvagn lurad av annons på Blocket

Köpare av husvagn lurad av annons på Blocket

NYHETER

Att köpa eller sälja sitt fordon privat har sina risker. Både 2012 samt 2016 dömdes en man för bedrägerier med husvagnar men den kvinna som blev lurad i våras har fått sitt fall nedlagt. Nu har kvinnan upptäckt att bedragaren fortfarande annonserar.

Tillvägagångssättet är välkänt. I det här fallet annonserades en husvagn ut i våras, den lurade kvinnan svarade på annonsen och pratade med den trevliga säljaren. Kvinnan swishade över en handpenning eftersom säljaren lyckades övertyga henne om att många ringt på annonsen och att han därför ville ha en handpenning. Därefter försvinner oftast både pengar och säljare.

Mannen som annonserade har tidigare dömts för ett stort antal liknande bedrägerier men kvinnan uppger att hon efter flera kontaktförsök fick tag i den medelålders mannen och till slut fick ägarbytespapprena skickade till sig. Men då han inte stod som ägare till husvagnen skrev kvinnan inte på registreringsbeviset med hänvisning till att hon ansåg det brottsligt.

Köparen anmälde istället mannen för bedrägeri men fallet lades ned i brist på bevis.

Mannen har tidigare pekats ut som bedragare. 2016 blev han dömd för 40 fall av bedrägeri för över 300 000 kronor. Även då gällde bedrägerierna husvagnar men också en bil och ett hästsläp, 2012 dömdes mannen till tre års fängelse för grovt bedrägeri. Kvinnan har nu upptäckt att mannen fortfarande har aktiva annonser och hon vill därför varna andra från att drabbas av samma bluff som hon själv.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.