Bild
Nästa artikel
Genrebild som inte har med artikeln att göra.
Genrebild som inte har med artikeln att göra.

Krav på fartkameror vid vägbyggen

NYHETER

Vid en fartkontroll vid ett vägbygge i Flädie utanför Lund blev 29 förare av med körkortet under en tvåtimmarsperiod. Den som körde snabbast körde i 124 på en 50-sträcka.

Maskinentreprenörerna kräver att det införs krav på fartkameror vid vägbyggen rapporterar P4 Malmö. Förarna visar ingen respekt för andra människors liv säger Per Ek i en intervju. Han menar vidare att det verkar svårt att ändra beteendet just vid vägbyggen.

- Respektera. Det finns ju en orsak till att det är nedsatt hastighet. Det är folk som rör sig intill vägbanan och då måste man vara väldigt uppmärksam. Polisen, de uppmärksammar också att när man kör lite långsammare då plockar folk upp sina mobiltelefoner och sitter och sms:ar och e-postar och har sig. Det är ju helt... Man tappar ju koncentrationen på ett helt annat sätt. En enkel lösning tror jag hade varit det här med fartkameror.

Här kan du lyssna på radioinslaget.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Jan Larsson
2017-10-06 10:45

Bra förslag, inför snarast.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.