Bild
Nästa artikel
La Mancelle 490 Liberty

La Mancelle 490 Liberty

2017

På Caravan Salon i Düsseldorf visas en rad mindre vanliga lösningar av hur en husvagn bör se ut. Följ med på husesyn i denna mer udda vagn, en La Mancelle 490 Liberty!

Visserligen finns inte husvagnen på den svenska marknaden men det hindrar inte att vagnen är intressant eftersom den skiljer sig rätt väsentligt från allt annat vi är vana vid. Fabrikatet ingår i den stora Trigano-koncernen och vi publicerar även den ovanligt enkla informationsskylten där bland annat planlösningen framgår.

Den inuti 570 centimeter långa vagnen har en totallängd på 671 centimeter och en tomvikt på 1297 kilo, körklar på 1373 och tre olika totalvikter, 1450 respektive 1500 samt 1600 kilo.

Med den ovanliga kilformen följer en del annorlunda lösningar vilket bäst framgår av bilderna i bildspelet.

I bak hittar vi en queenbädd med måtten 190 x 150 centimeter. Under sängen finns ett förvaringsutrymme som nås via en yttre lucka i vagnens sida. På ömse sidor om sängen finns ordentliga förvaringsskåp och totalt sett finns gott om förvaringsutrymmen. Här finns även en stor taklucka. Det kan även nämnas att det finns usb-uttag vid sängen.

Den 136 centimeter breda köksmodulen har en fyrlågig spis och två olika kylskåpsalternativ, ett Dometic 106 liters absorbtion eller ett Webasto XL Freeze kompressorskåp på 150 liter.

Mittemot köket hittar vi hygienutrymmet som är kombinerat dusch/toalett. På sängsidan finns en garderob och mot sittgruppen finns ett utrymme för gasflaskorna som nås utifrån. Garderoben har led-belysning.

Sittgruppen följer vagnens kilform och bordet är stort även om utrymmet till soffan kunde varit större. Ovanför soffan finns skåp.

Här intill hittar du bildspelet!
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.