Nästa artikel
Ladda mobilen på minuter
NYHETER

Ladda mobilen på minuter

Publicerad 26 maj 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Snart kanske problemet med laddning av allehanda elektriska manicker är ett minne blott. Mobilfodral, bilchassin och väggar kan bli framtidens snabbladdare till mobilen via superkondensatorer, skriver Daily mail.

Den första fungerande prototypen av ett snabbladdande batteri har tillverkats av forskare på Vaderbilt , skriver Daily mail.

Dessa små batterier representerar en helt ny teknologi och kan revolutionera all strömkrävande teknik som mobiltelefoner, surfplattor och mobilt boende med sina snabbladdningsteknik. Materialet, superkondensatorerna, kan få mobilfodral, bilchassin och till och med väggar att bli batterier. Superkondensatorerna är gjorda som små wafers och är mindre än traditionella batterier.

– Detta visar, för första gången så vitt vi vet, att det är möjligt att tillverka material som kan lagra och ladda ur en betydande mängd elektricitet medan de är utsatta för exempelvis vibrationer och stötar, säger Cary Pint, en av forskarna, enligt Daily mail.

De nyutvecklade superkondensatorerna lagrar elektricitet genom att samla elektriskt laddade joner på ytan av ett poröst material istället för att lagra dem kemiskt som nuvarande batterier gör.

Resultatet blir batterier som kan laddas och laddas ur inom loppet av minuter istället för timmar.

Riktigt spännande för alla oss som inte alltid har tillgång till "två hål i väggen", åtminstone inte alldeles utanför vårt mobila boende.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.