Nästa artikel
Läderlyxiga Morelo
Nyheter

Läderlyxiga Morelo

Publicerad 27 september 2011 (uppdaterad 28 september 2011)
Knaus Tabbert:s lyxmärke Morelo finns nu att köpa. På Caravan Salon i Düsseldorf visades några modeller upp i linerhallen jämte de flesta andra tillverkares flaggskepp.

Morelo baseras på Iveco Daily/Eurocargo eller Man TGL och längden varierar mellan 8.2 till 10.13 meter. Standardbredd är 2.4 meter men alla modeller kan fås i XL-utförande som är 2.5 meter. Bilen vi tittar på heter Morelo 90M. I grundutförande kvalar den in som en medel-Morelo men med all extrautrustning inkluderad är den en fullfjädrad lyxbil. 228000€ kostar bilen på mässan. Grundpriset är 175000€.

På den långa tillbehörslistan finns bland annat: xenon ljus, väldigt mycket läder samt fast monterad gasoltank som rymmer 120 liter. Bilen har mopedgarage och storleken i sig möjliggör en planlösning där alla rumstyper kan breda ut sig. Bodelsdörren, bilens enda dörr förövrigt, leder in i det kombinerade kök/vardagsrummet. Här finns en stor sittgrupp/matplats där stolarna fram utgör en naturlig del. Köket är rymligt och välutrustat.  Hygienutrymmet tar upp mellersta delen av bilen och kan avgränsas med skjutdörrar mot både vardagsrummet och sovdelen. 
 
Morelo 90M
Längd 9.20
Bredd 2.40
Totalvikt: 7200kg
Maxlast 1137kg
Motor: Iveco Daily. Diesel 3.0 liter/170hk
 
Mikael Galvér (text och foto)

Morelos front är platt och inte helt olik en helvit konkurrents.

Redan på väg in i bilen finns en finurlig lösning i trappan.

Bilens bredd gör att det får plats med såväl att en 1.6 meter bred Queenbed som garderober vid båda dess sidor.

Kunglig toalett. På förarsidan finns toa och dusch och på motsatt sida handfat, spegel och förvaring.

Ovanför soffan finns plats för vinglas, i detta fall för både vitt och rött. Dessutom finns tre högtalare som tydligt signalerar ljud.

Köket får ta plats. Notera de upplysta handtagen på överskåpen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.