Bild
Nästa artikel
Landön öppnar i år igen

Landön öppnar i år igen

Nyheter

Landön camping har de senaste åren kämpat för att få hålla öppet. I år var kommunen säkra på att de skulle få stänga, men i elfte timmen fick de besked att de kan öppna redan i påsk.

Kristianstads kommun meddelade att de var tvungen att hålla Landöns camping stängd i sommar. Skälet var att campingen inte fått dispens mot strandskyddet. Men nu verkar kommunen hittat en lösning, om än tillfällig. Ett besked från länsstyrelsen har öppnat för en ny ansökan om dispens mot strandskyddet. Medan ansökan prövas kan campingen hålla öppet. Kristianstads kommun och arrendatorn har nu tecknat ett tilläggsavtal som gör det möjligt att öppna campingen den här säsongen. Arrendatorn kommer att göra vissa ändringar för att sedan lämna sin dispensansökan, som kommunen enligt överenskommelsen tillstyrker.

– Kommunen har hela tiden haft inställningen att vi vill ha campingen kvar. Vi tycker självklart att det är positivt att länsstyrelsen har öppnat möjligheten att pröva frågan på nytt genom en ansökan från arrendatorn, säger kommunens mark- och exploateringschef Patrik Möller.

Nu väntar intensiva förberedelser inför säsongspremiären i påsk för de fyra delägarna i Idériket AB, som arrenderar campingen av Kristianstads kommun.

– Vi är mycket nöjda och glada över att det i grevens tid gick att finna en möjlig lösning för att öppna campingen, säger Johnny Nilåzen, en av arrendatorerna.

Landön utsågs förra sommaren till Skånes bästa camping i Skånska Dagbladets omröstning. Campinggästerna är till största del långliggare och kan även denna sommar njuta av sin camping.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Åke Edvardsson
2013-03-14 10:31

Hur är det med svenskan? " I år var kommunen SÄKRA på..." Kommunen är singularis och därför heter det "Kommunen säker på" resp. "Kommunen var tvungen" inte tvugna.

#2
KABE-RO
2013-03-17 11:59

Den svenakan begrier man sådet äe inga problem då är det värre i många afärer där står stora skyltar Sale vad betyder det det är ingen svenska men där är ingen som ojar sig över det, jag har ibland gått in och frågat vad det betyder om de är en vara som heter så

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.