Bild
Nästa artikel
Läsartips: Trappa av frigolit

Läsartips: Trappa av frigolit

Nyheter

Kenneth Sjöberg i Kungsbacka löste en besvärlig situation då hustrun brutit benen genom att bygga en trappa av frigolit. Här beskriver Kenneth med egna ord hur trappbygget gick till.

 

”Hej,

Jag vill delge er ett tips, om det är så att ni råkar ut för en olyckshändelse liknande den min hustru råkade ut för i somras. Hon halkade i det regnvåta gräset på campingen i Piteå och bröt foten. Blev opererad på midsommarafton på Sunderbyns sjukhus i Luleå.

Vi ville inte avbryta vår semester då detta inträffade fjärde dagen på vår sex veckor långa resa i Norrland.

Problemet var att komma in och ut ur husvagnen under resan, då min hustru inte fick stödja på den opererade foten under åtta veckor. Så länge vi stod kvar på campingen, så löstes det med hjälp av campingen och en ramp som vi byggde så här:

 

Införskaffade sex stycken frigolitskivor, 120x60x5 cm. Kapade 45 cm av tre skivor, som blev över- och mellansteg limmade ihop två hela med de kapade 75 och 45 cm långa till en trapp enligt bilden ovan. Förstärkte med masonit på stegen och spännband (fick masoniten från spill hos Beijer i Piteå). Valde att endast limma ihop fem skivor för att kunna ta in trappen i husvagnen.

Den sjätte skivan lades lös underst vid behov. Införskaffade en pall/stol som hustrun satte sig på när hon flyttade sig från rullstolen, vred sig runt och ställde sig på det mellersta steget på den friska foten. Därefter flyttade jag stolen till det översta steget, och hustrun satte sig på pallen, vred sig runt och satte den friska foten på golvet i husvagnen innanför dörröppningen, där hon sedan tog sig vidare med hjälp av kryckorna.

Trappan är bra att använda även när man är frisk. Den är väldigt stabil och kan med fördel även användas för husbil. Den är också väldigt lätt!

Så förfäras ej om olyckan är framme.”

Kenneth Sjöberg, Kungsbacka

Taggar: Nyheter, Hem
Läsartips: Trappa av frigolit

Kommentarer

#1
Gunnar Siljehult
2013-06-12 11:44

Mycket bra idé. Jag kommer nog att bygga en sådan. Den blir ju dessutom väldigt lätt. Min fru är handikappad så jag skall nog köpa ett handl
tag att sätta fast vid ingången, så hon har något att hålla i.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.