Bild
Nästa artikel
Lill-Skansenteatern är igång

Lill-Skansenteatern är igång

Nyheter

Ta med familjen på teater på Skansen i sommar.

Lill-Skansenteatern spelar föreställningarna Staden och Lilla Kott på amfiteater och publiken får vara med. De två föreställningarna är Staden och Lilla Kott, två fartfyllda historier med mycket sång och musik.

Lill-Skansenteatern har tillsammans med regissör och manusförfattare Johan Briggert skapat interaktiva, spännande och livliga föreställningar där publiken bjuds in på scenen för att hjälpa till att föra handlingen framåt. Barn och vuxna är högst delaktiga i en teaterform som utarbetats och provats under många år, där deltagande och engagemang från publiken är i centrum. Barnen får spela olika givna roller, både från läktarplats, och på scenen.

Med mycket musik och sång leds besökarna genom föreställningarna där ingen blir den andra lik. Sångerna är skrivna av Fredrik Arvidsson och Johan Briggert. En specialskriven visa om Lilla Kott finns också med där Georg Riedel skrivit musiken och Ulf Stark texten.

De medverkande i Lill-Skansenteatern är professionella skådespelare och musiker med stor erfarenhet av att spela för barn.
Skådespelare är Ida Löfholm, Staffan Granrot, Philip Lithner, Alexandra Lindholm och Gloria Tapia. Medverkande musiker är Fredrik Arvidsson och Adrian Holmström.

Teaterform - picknickteater
Teaterformen är utvecklad av regissör Johan Briggert, och han kallar den picknickteater. Det är teater som kan framföras varsomhelst, och som är redo för allt. Under åren som Johan arbetat med den här formen av teater har den utvecklats till att verka improviserad, men allting är väl repeterat. Om ingen i publiken vill vara med på scenen så blir det en vanlig föreställning.


Staden
I en stad, ganska långt härifrån - men ändå ganska nära - bor en borgmästare som en dag bestämmer sig för att förbjuda stadens alla djur. ”Alla måste flytta”, bestämmer borgmästaren, ”även den minsta lilla insekt”. Alla invånare i staden protesterar, men inte hjälper det. Inte förrän det kommer någon och hjälper till…

Lilla Kott
Lilla Kott har bråda dagar. Det är mycket som måste göras när djurvårdarna har blivit utelåsta från Lill-Skansen, och ett träd har fallit ner över vargfållan så att vargen smitit ut. Och geten… ja, geten har fastnat med foten och vill ha kli bakom öronen. Ja, det är mycket att stå i. Vilken tur då att Lilla Kott är vän med alla djur, och att djuren kan hjälpa varandra.

Tider för föreställningarna på Lill-Skansens lilla amfiteater:
Kl 10.30  Staden
Kl 11.30  Lilla Kott
Kl 14   Lilla Kott
Kl 15  Staden

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.