Bild
Nästa artikel
Ljudinstallation på Historiska museet

Ljudinstallation på Historiska museet

Nyheter

Ljudinstallationen ”The Forty Part Motet”, av den världskända ljudkonstnären Janet Cardiff, kommer till Historiska museet i Stockholm den 27 oktober – 3 mars 2013.

Den 27 oktober och fram till den 3 mars 2013 kan du se ljudinstallationen ”The Forty Part Motet” på Historiska museet.  Installationen är skapad utifrån ett körverk från 1573 av den engelska renässanskompositören Thomas Tallis och består av 40 olika stämmor fördelade på lika många högtalare. Platsen på Historiska museet är Gotiska hallen, vilket ger en tidsenlig inramning med magnifik akustik.

Utställningen invigs officiellt av museichef Maria Jansén den 27 oktober klockan 13. Fri entré hela dagen, klockan 11-17.

– Denna hisnande upplevelse kan beskrivas som både magisk eller andlig, innanför cirkeln av högtalare i ”The Forty Part Motet” tar de 40 körstämmorna tag i tankar och känslor, öppnar upp våra sinnen och hjälper oss att möta oss själva, säger Petter Ljunggren, curator för ”The Forty Part Motet” på Historiska museet.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.