Bild
Nästa artikel
genrebild
genrebild

M har utsett Sveriges bästa rastplatser

NYHETER

Våra rastplatser är guld värda och M Sverige har bedömt vilka av de 300 bedömda som ska ha just guldmedaljen i varje län. Kriterierna är tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel.

M Sverige låter sina vägombud göra en årlig bedömning om vilka rastplatser som länsvis är landets allra bästa. I bedömningen ingår bland annat parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Skötseln, städningen och hygien på rastplatserna. Vinnarna i varje län skyltas med ”Länets bästa rastplats” och samtidigt med detta prisregn drar årets bedömning igång.

M Sveriges vägombud, som kör runt på vägarna, bedömer inte bara rastplatserna utan de granskar även vägkvaliteten och driver olika kampanjer för ökad trafiksäkerhet. I år kommer de att kontrollera hur tung trafik håller hastigheten, informera om hur man undviker viltolyckor och vad som gäller om man råkar ut för en viltolycka samt kontrollera hur många trafikanter som lever upp till stopplikten.

Vägombudens verksamhet drivs i samarbete med flera sponsorer. Thunbergs bil i Gävle sponsrar verksamheten med vägombudsbilarna: tolv Peugeot 3008. Roadroid tillhandahåller det digitala verktyg som används för att mäta vägkvaliteten. Telia Sense ser till att bilarna är uppkopplade. Övriga sponsorer är Garmin, Assistancekåren, Circle K samt Lån och Spar Bank.

Här är de vinnande rastplatserna län för län

Blekinge: Senoren

Dalarna: Långsjön

Gotland: Träffpunkt Gotland


Gävleborg: Ångersjön

Halland: Susedalen

Jämtland: Gimån

Jönköping: Gyllene Uttern

Kalmar: Emån

Kronoberg: Sjöboda

Norrbotten: Jävre Västra

Skåne: Ekerödsrasten

Uppsala: Tärnsjö

Södermanland: Sillekrog

Värmland: Hänsjön

Västerbotten: Tallbacken

Västernorrland: Skuleberget

Västmanland: Högsjön

Västra Götaland: Tegen

Örebro: Björnfallet

Östergötland: Svartån
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.