Bild
Nästa artikel
Många bilägare riskerar körförbud under semestern

Många bilägare riskerar körförbud under semestern

NYHETER

De nya inställelseterminerna för att besiktiga bilar riskerar att skapa problem i juli. Då ska ovanligt många bilar in samtidigt som detta sammanfaller med semesterperioden för besiktningspersonalen.

Under maj var det betydligt svårare än vanligt att hitta besiktningstider. Detta var en följd av att många fick en tidigare besiktning än som var ursprungligt tänkt och informationen om detta inte stämde med fordonets dokument från besiktningar som utfördes under 2017. De nya reglerna började gälla den 20 maj.

Även i sommar kan det bli svårt att hitta lediga tider på besiktningsstationerna eftersom de besiktningsfria månaderna är borta vilket innebär att många bilars besiktningsperiod går ut i juli och augusti. Många bilägare har fått juli som sista besiktningsmånad, en månad mitt under semestern, och bilisterna uppmanas därför att besiktiga redan i juni då det finns mer kapacitet på stationerna.

Med en förändrad besiktningsbransch och flera aktörer på marknaden har bilägarna fått ett nytt förhållningssätt till sin bilbesiktning. Tidigare var många ute i god tid och bokade sin besiktning långt i förväg. Idag bokar de flesta bara ett par dagar innan, vilket ger en snabbt föränderlig bild av bokningsläget på stationerna, berättar Besiktas marknadsområdeschef Lennart Gillberg som fortsätter, Fundera på om du kan lägga din besiktning redan i juni månad. Då har du större chans att få en tid som passar bra.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.