Bild
Nästa artikel

Märke som döljer kontrollmärket

Nyheter

Transportstyrelsens kontrollmärke för registreringsskyltar upphörde att gälla från årsskiftet. En del fordonsägare vill inte åka runt med ett inaktuellt kontrollmärke och att ta bort det gamla är inte helt enkelt alla gånger. Därför lanserar ett företag i Linköping ett täckmärke.

Visst kan man fråga sig hur nödvändigt det är att täcka för kontrollmärket, men nu finns i alla fall en produkt som täcker ditt gamla märke. Produkten är inte på minsta vis nödvändig utan har mer en kosmetisk betydelse för dig som vill ha en vit skylt där gamla märket satt.

Priset för det vita klistermärket är 20 kronor men rabatt ges om man köper flera. Läs mer om detta via länken nedan.

Förmodligen finns andra alternativ hemma i tankesmedjorna. Har du några egna förslag på metoder att dölja det gamla skattemärket? Tipsa oss gärna i en kommentar.

Taggar: Nyheter
Märke som döljer kontrollmärket

Kommentarer

#1
Lelle
2010-06-05 19:43

Vad är problemet med ett inaktuellt skattemärke? Har man inga problem så skaffar man sig, tydligen...

#2
B-o Andersson
2010-08-25 06:19

Varför inte istället beställa en ny, fräsch nummerskylt med EU-märket.
Kostar endast 80 kr. Det gör jag alltid när jag byter fordon.
Enkelt eller hur?

#3
santaclaus
2010-08-31 11:09

Saxat från transportstyrelsens hemsida:

Eftersom det förekommer uppgifter i media om att olika typer av klistermärken klistras på registreringsskyltar vill vi på Transportstyrelsen förtydliga vilka regler som gäller.
Man får inte klistra några andra märken än tidigare utfärdade kontrollmärken på en registreringsskylt, oavsett vilken typ av klistermärke det är. Detta finns reglerat i förordningen om vägtrafikregister (2001:650) §8, 7 kap.

”På en registreringsskylt får inte något annat tecken eller märke sättas än ett sådant som har satts på skylten vid tillverkningen. Har ett märke satts fast på skylten enligt tidigare gällande bestämmelser behöver det dock inte tas bort.”

Observera att det inte är tillåtet att klistra på något annat på den tomma yta på registreringsskylten där kontrollmärket tidigare har suttit.
Källa: http://www.transportstyrelsen.se/Nyhetsarkiv/Klistra-inga-marken-pa-registreringsskylten/

#4
DChrister
2011-04-27 21:43

Ett fordon utan kontrollmärke ser nyare ut, än ett fordon med ett sådant. Det beror på att ala nya fordon från 2010 levereras utan kontrollmärke.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.