Nästa artikel
Marlene ordnar påskfest för husbilar: ”Det här är lycka”
Husbilsfolk

Marlene ordnar påskfest för husbilar: ”Det här är lycka”

Publicerad 14 april 2022 (uppdaterad 18 maj 2022)
Upplåst för dig som prenumerant
Vloggaren Marlene Rindå Jikita frågade sin följare om de ville träffas på Sölvesborgs camping i påsk. Det här är vad som hände.

Det började med att Marlene Rindå Jikita, som har vloggen Jikitas på äventyr tillsammans med sin man Martin, undrade om några av deras följare hade lust att träffas under påsk. Gensvaret var enormt.
 
Det slutade med kökaos till campingen i Sölvesborg och en stor påskfest, där husbilister i 70-talet fordon deltar.
 
På långfredagen dukar de upp till långbord på Sölvesborgs camping, men redan på skärstordagens eftermiddag kan man följa vad som händer under helgen på deras youtube-kanal.
 
– De säger att man inte kan köpa lycka för pengar, men det kan man, säger Marlene Rindå Jikita.
 
Hon syftar på husbilen hon och maken köpte i början av pandemin. Marlene är journalist och skriver resereportage. Så husbilen var ett sätt för henne att kunna fortsätta arbeta under värsta corona-tiden. Men den blev snart mer än så.

– Vi var fast första natten. Det här är vår grej, säger hon. Jag trodde jag skulle gilla det, men inte att jag skulle gilla det så mycket. Det bästa som finns är att vakna i husbilen.

Vad är det med den känslan du gillar?

– Jag vet inte, bara total avkoppling fast vi sitter och jobbar i bilen, säger Marlene och Martin flikar in:

– Du sover mycket bättre i husbilen än hemma.

Resandet upptar en stor del av deras tid. De betar av landskap efter landskap. Öland och Småland är redan avklarade, med Visingsö som en klar favorit.

– Det finns jättebra ställplats och camping i Gränna hamn och så kan man bara ta med sig cyklarna över till Visingsö. Tar man med sig egen cykel kommer man oftast med, för de tar med sig cyklister först på färjan, säger Marlene.

Under våren och sommaren planerar de att göra Skåne och Norrland – och allt dokumenterar de i sin youtubekanal, Jikitas på äventyr. Det går också att följa dem på Instagram under samma namn. 

Förutom sömnen, resandet och människorna uppskattar de den kompakta livsstilen. Att inte ha så mycket saker, utan bara det man verkligen behöver.

– Allt man letar efter hemma, det hittar man direkt i en husbil. Allt har sin plats och är där det ska vara, säger Marlene.

Det låter som om ni är på väg att flytta för gott till husbilen?

– Vi har hållit på och döstädat i säkert fem, sex år år. Källaren är tom, vinden är tom, förråden är tomma. En dag då säljer vi huset och drar, säger Marlene. Då bor vi i husbilen.

Nu handlar det bara om att hitta rätt husbil, Lille Peppe, den Weinsberg Cara Compact Pepper som de har nu, räcker inte riktigt till för heltidsboende. De vill bara känna sig för vad de behöver, innan de slår till på något nytt. I väntan på det får de stå ut med att åka hem efter varje husbilsresa.

– När vi måste åka hem är det ångest, vi vill inte åka hem. Det här är världens bästa liv!

Här kan du följa Jikitas på Äventyr och deras påskfirande i Sölvesborg.

Läs mer:
Nytt möter gammalt i småstadsmys



 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.