Nästa artikel
Massor att se på Noliamässan
Nyheter

Massor att se på Noliamässan

Publicerad 21 juli 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Norrlands största mässa heter Stora Nolia och den hålls i år i Umeå. Nolia uppger att det är rekordmånga utställare från husbil och husvagnsbranschen i år. För besökarna har IFK Umeå ordnat med ställplatser 15 minuters promenad från mässområdet.
På det stora mässområdet vid Europaväg 12 i Umeå kommer rekordmånga husbils- och husvagnsutställare i år att sätta upp sina montrar. Flera tillverkare har även premiärvisningar av nästa års nyheter under Noliamässan.

Ett stort folknöje både bland inbitna campare och noviser är att titta in i alla fritidsfordon och drömma, eller handla. Både den som aldrig varit intresserad av campinglivet liksom proffsen brukar hitta sin favorit.

Besöksmässigt räknar man med över 100.000 personer under dagarna 1-9 augusti. Vill du trängas rekommenderas fredagar/lördagar.
Trots mängden fritidsfordon så utgör dessa bara en del av allt som visas och säljs. Det är nästan lättare att berätta vad som inte finns...


Här följer ett pressmeddelande från Stora Nolia:
""
Företag inom husvagns- och husbilsbranschen satsar på Stora Nolia, som hålls i Umeå 1-9 augusti. Det märks allt tydligare. I år slår denna del av mässan utställarerekord och har därför tilldelats ett större utrymme än någon gång tidigare i Umeå, något som befäster Stora Nolia som Sveriges näst största mässa inom detta område.

Ett drygt 20-tal utställare kommer till Stora Nolia för att visa sina produkter. I stort sett alla stora varumärken inom husvagnar och husbilar finns representerade på mässan.
– Vi är stolta över att återigen lockat så många av branschens aktörer till Stora Nolia och därmed fått en bekräftelse på det intresse och engagemang som både besökare och utställare visar för denna produktgrupp, säger Lars Olovson, projektledare för Stora Nolia.
Han berättar också att IFK Umeå, liksom för två år sedan, iordningsställt en uppställningsplats för husvagnar och husbilar vid Umestan företagspark i det gamla garnisonsområdet i Umeå. Uppställningsplatsen har lagts ännu närmare Stora Nolia än tidigare och är nu endast femton minuters promenad från mässområdet.
""

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.