Bild
Nästa artikel
MHCS Årsmötesträff i Borgholm

MHCS Årsmötesträff i Borgholm

Nyheter

MHCS, Motor Home Club of Sweden hade årsmötesträff i Borgholm 17-20 maj 2012. Christer Magnusson var på plats för att rapportera.

MHCS, Motor Home Club of Sweden hade sin 31:a årsmötesträff I Borgholm på Öland med rekordmånga deltagare, inte mindre än 170 husbilar kom till den välordnade träffen. Kapelluddens camping var uppställningsplats och Harrys som ligger granne med campingen, fungerade som samlingslokal. På torsdag eftermiddag var det invigning med tal av kommunalrådet Lisbeth Lennartsson som förklarade kommunens initiativ till att anlägga husbilsplatser. Driften sker i dag både av kommunala bolag och privata entreprenörer som också driver gästhamnar. Värdet av besökare med husbil är stort och en snabbt ökande del av näringslivets inkomster.

Lite senare var det dags för teknik för husbilar och där presenterades mycket om el,  gas, vatten, värme och motor som alltid är aktuella ämnen. Det hela började med en demonstration av vad som händer vid kortslutning i osäkrade kablar. Många underskattar kraften i ett 12 V batteri och har man kopplat in utrustning utan eller med fel säkring så kan följderna bli katastrofala.

Vid besiktning av husbilen så är det ju numera inte nödvändigt att testa gasolinstallation, men på fredagen kom bilprovningen till uppställningsplatsen och genomförde en frivillig och gratis kontroll, uppskattat och många nappade på erbjudandet. Den soliga men blåsiga fredagen ägnades åt fria aktiviteter om man inte var med på utflykten med buss, vilket många hade bokat. Årsmötets gemensamma middag serverades på Harrys, där över 300 medlemmar hade bokat plats.


Lördagen började med årsmötet, där allt blev enligt planerna och det avslutades också traditionsenligt med smörgåstårta. Lördagen var också Ölands motordag, så torget var fyllt med allahanda fordon på 2 eller 4 hjul, varav en stor del var rejäla amerikanare. Här fanns också en hel del motorhistoria, ovanliga bilmodeller och riktiga rariteter, liksom en stor avdelning med mopeder och MC från motorismens tidiga år.

Höjdpunkten kom dock 18.30, då MHCS genomförde sin husbilsparad rakt igenom Borgholms centrum. Paraden inleddes med en flaggförsedd 4-hjuling som följdes av husbilar i stigande storlek och utförande. Den första husbilen var lika gammal som klubben, 31 år och naturligtvis en ombyggd MB-buss som fortfarande fungerar perfekt enligt ägaren. I slutet kom de riktiga bjässarna, amerikanare med en vikt på över 20 ton och maskin på 575 hästkrafter.

Text: Christer Magnusson

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.