Bild
Nästa artikel
Missa inte Halmstadgillet

Missa inte Halmstadgillet

Nyheter

Årets upplaga av Halmstadgillet genomförs lördagen den 25 maj. Det blir körsläpp i Norre Katts park och massor av aktiviteter Halmstad city.

Halmstadgillet arrangeras i år för andra gången. Årets upplaga får ett lite mer sjungande tema i Norre Katts park medan det i Halmstads city arrangerar marknad och aktiviter som i fjol.

Körsläppet
Halmstads körer har bjudits in för att forma ett program, som kommer att består av ett körmaraton i Norre katts park. Programmet i Norre Katts park kommer även att varvas med plötsliga inslag i centrum.

–   Det är roligt att lyfta och visa körsången, som ju är att likna vid en ren folkrörelse. Det finns sådan kraft och ett sådant engagemang bland Halmstads körer, säger Hanna Norling, projektleder Körsläppet, kulturförvaltningen.

Körsläppet pågår den 25 maj under de tider butikerna i stan har öppet. Programmet formas mycket efter vad körernas möjligheter och engagemanget är stort

–   Inte ens jag vet riktigt allt som planeras runt om bland körerna i stan. Det finns så många bra idéer, kanske bestämmer de sig för att sjunga både före och efter butikernas öppettider, säger Hanna Norling

Halmstad city
Redan onsdagen den 22 maj tjuvstartar Halmstad city med sina aktiviteter. Det blir en stor internationell matmarknad, som kommer inspirera för matkultur från över 20 olika länder onsdag till lördag.

–   Vi tjuvstartar lite i mitten på veckan för att sedan avsluta med en riktig folkfest på lördagen, säger Ida Andersson, projektledare för Halmstads City marknad och aktiviteter, Halmstads City.

Under lördagen kommer JB gymnasiet att ha utställning samt hårmodevisning på sin catwalk mitt på Stora torg. På Lilla torg kommer det finnas en loppis där privatpersoner har möjlighet att själva sälja av sina saker till någon ny glad ägare.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.