Bild
Nästa artikel
Mobila livet blir populärare

Mobila livet blir populärare

Nyheter

Husvagn och husbilsbranschen har sammanlagt gått upp cirka 30 procent från föregående år visar HRF:s registeringar. Enligt statistiken registrerades i år 4.207 husvagnar, vilket är en ökning med 10,1 procent från 2010. När det gäller husbilarna registrerades sammanlagt 3 735 stycken, vilket även det är en markant ökning med hela 21,5 procent.

Decembersiffrorna för registreringar var 82 husvagnar och 98 husbilar. 2010 var registeringsstatistiken något högre, men det berättar Tomas Haglund, HRF:s ordförande, i ett pressmeddelande att det finns en förklaring till. "Husbilar som tagits i bruk efter den 1 januari 2011 har fått en avsevärt högre fordonsskatt än de husbilar som togs i bruk före detta datum. Detta medförde att många importörer och återförsäljare under de sista decemberdagarna 2010 inregistrerade de husbilar man då hade i lager, för att några dagar in på det nya året ställa av dessa bilar".

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.