Bild
Nästa artikel
Mora Parken får ny ägare

Mora Parken får ny ägare

NYHETER

Mora kommun är på väg att sälja Mora Parken till Grönklittsgruppen. Affären som skall ske den 1 augusti ger Grönklittsgruppen ett starkare grepp över besöksnäringen i Dalarna.

Den vackert belägna fyrstjärniga åretrunt-öppna campingen på södra stranden av Österdalälven ligger i direkt anslutning till vasaloppsspåret och förutom traditionell camping erbjuds även stugor. Det är nära till Mora så det finns gott om aktiviteter att välja på oavsett om du gillar bad eller stadsmiljö. Anläggningen har tre centralt placerade servicebyggnader med WC, dusch och kök samt naturligtvis färskvatten och latrintömmning för fasta och lösa tankar. Därutöver finns trådlöst internet på hela campingområdet.

Grönklittsgruppen och Mora kommun är i slutfasen av att upprätta köpeavtalet. Köpesumman är på 9,1 miljoner kronor och betalning sker genom aktier i Grönklittsgruppen. Mora kommun blir då delägare i Grönklittsgruppen med en andel på 2,9 procent.

Grönklittsgruppen driver sedan tidigare bland annat Orsa Björnpark, Orsa Camping, Sagolandet Tomteland utanför Mora, Siljansbadets Camping och Hamrafjällets Lift i Tänndalen.

Var?

Campingen ligger väster om väg 70 innan du passerar Österdalälven söderifrån. Adressen är Parkvägen 14,  Mora.

GPS: N61°00'30", E14°31'17"

Campingens hemsida hittar du här.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.