Bild
Nästa artikel
I Billund har Lalandia en Aquadome, kanske något liknande kommer att byggas i Motala.
I Billund har Lalandia en Aquadome, kanske något liknande kommer att byggas i Motala.

Motala kan få enormt vattenland

NYHETER

Motala och danska upplevelseparken Lalandia har tecknat ett avtal om att undersöka möjligheten att öppna ett stort vattenland vid Varamobaden.

I dagsläget har Lalandia två anläggningar, en i danska Rödby och en i Billund, vilka besöks av fler än en miljon besökare om året. Anläggningarna är att anse som upplevelsecenter med inriktning på vattensport men även övrig sport och tillhörande campingområden och den i Billund rankas som Skandinaviens största anläggning i genren.

Avtalet är ett "Letter of Intent" vilket innebär att man undersöker möjligheterna att etablera en Lalandiaanläggning vid Folkets park och Varamobaden. Bedömningen är att det nya upplevelsecentret ska kunna locka fler än en halv miljon besökare varje år. Varamobaden är redan idag ett av Nordens största insjöbad.

– Ett Lalandia skulle innebära en helt ny färdriktning för Motala, där vi kan ta steget till att bli ett centrum för turism och besöksnäring. Det skulle innebära en stor ökning både när det gäller arbetstillfällen och besökare till Motala och Östergötland varje år, säger Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande till Expressen som först uppmärksammade detta.

Här hittar du Lalandias hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.