Bild
Nästa artikel
Motalabron invigd – broavgift införs

Motalabron invigd – broavgift införs

TRAFIK

Bron över Motalaviken är nu invigd. Än så länge är det gratis att åka över bron, men så småningom måste alla trafikanter betala en avgift.

Kung Carl XVI Gustav var på plats när den 620 meter långa Motalabron och den nya sträckningen av riksväg 50 mellan Mjölby och Motala invigdes den 9 oktober.

Den aktuella vägen har tidigare sträckt sig genom Motalas centrala delar, men tack vare den nya bron kan trafikanterna smidigt passera förbi den östgötska staden.

En förutsättning för att bron skulle byggas var att finansieringen delvis skulle komma från avgifter. Med andra ska varje fordon som passerar bron betala för bygget.

Men till att börja med är det gratis att åka över bron; den nödvändiga lagstiftningen för att ta ut vägavgifter är ännu inte plats. Betalstationerna på bron är dock förberedda och det mesta talar för att den nya lagen träder i kraft den 1 mars 2014.

Avgiften för personbilar blir tio kronor per överfart.

 

Läs även vår blogg i ämnet.

 

Artikeln publicerad första gången i vår systertidning Vi Bilägare 20131014

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.