Bild
Nästa artikel
Motormännens Riksförbund byter namn

Motormännens Riksförbund byter namn

NYHETER

I nästan hundra år har Sveriges största konsumentorganisation för bilister hetat Motormännens Riksförbund. Nu byter de namn till Riksförbundet M Sverige.

Motormännens Riksförbund har funnits sedan 1922 men nu menar de att namnet blivit otidsenligt och att ett namnbyte var nödvändigt för att attrahera fler och yngre målgrupper. Det nya namnet blir Riksförbundet M Sverige men de kommer i dagligt tal att kalla sig M Sverige. Namnfrågan har diskuterats sedan 2003 men först nu har de kommit till ett avslut, bland annat efter en "en kvalitativ varumärkesundersökning" bland medlemmarna. Någon skillnad på logotypen blir det dock inte då man anser att M-märket står för alla de värden som gör organisationen tilltalande.

– Vi lämnar vårt otidsenliga namn för att markera att vi är en mötesplats för alla Sveriges bilister, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle på M Sverige i ett pressmeddelande.

Det blir dock ingen skillnad i verksamheten. Man kommer även i fortsättningen att ge ut vägkartor, granska Sveriges infrastruktur, välja ut de bästa rastplatserna och påverka en del andra trafikrelaterade frågor. Men de vill inte att organisationsnamnet längre innehåller ordet "männen".

– Slutsatsen är att vi behöver behålla de värden som gör oss starka, som att vi är trovärdiga, pålitliga och trygga. Samtidigt behöver vi tona ner och ta bort de värden som gör att många potentiella medlemmar inte känner att vårt erbjudande tilltalar dem, skriver M Sverige.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.