Bild
Nästa artikel
Förslaget om besiktningsintervallet 4-2-2-2 röstades ner. Istället blev det 3-2-1-1, men med två extra månaders uppskov.
Förslaget om besiktningsintervallet 4-2-2-2 röstades ner. Istället blev det 3-2-1-1, men med två extra månaders uppskov.

Nej till utglesning av besiktningar

NYHETER

Det blir inte besiktning vartannat år. Den gamla principen om årlig kontroll blir kvar.

Regeringen meddelade idag att man säger nej till Transportstyrelsens förslag om att följa EU-direktiv och glesa ut besiktningarna. Den gamla principen om 3-2-1-1 blir alltså kvar, men med viss modifiering. Regeringen ger nämligen två månaders extra uppskov i besiktningsintervallerna. Kontroll kan alltså göras upp till 14 månader efter den förra.

Bestämmelserna träder i kraft den 20 maj 2017 men ska tillämpas först på besiktningar som görs från och med den 20 maj 2018.

– Sverige är en av världens ledande länder när det gäller både trafiksäkerhet och miljö. Regeringen har nyligen beslutat om en nystart för Nollvisionen. Vi vill inte öka tidsintervallet för fordonsbesiktningar. Dagens beslut är dessutom bra för den som köper en begagnad bil, då ökade tidsintervall kunnat leda till att fler dåliga begagnade bilar varit kvar på marknaden, säger infrastrukturminister Anna Johansson i ett pressmeddelande på regeringens hemsida.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.