Bild
Nästa artikel
Nokian Tyres lanserar scanning av bildäck

Nokian Tyres lanserar scanning av bildäck

NYHETER

SnapSkan kallar Nokian Tyres sin nya enkla scanningstjänst för bildäck som mäter däckens mönsterdjup och informerar bilisten när mönsterdjupet är för litet.

SnapSkan är en ny teknik som scannar i 3D och mäter mönsterdjupet på däcken när bilen körs över en scanningsplatta och informerar föraren om däckens status. Tekniken kopplas ihop med en app och om mönsterdjupet inte är tillräckligt säkert får bilägaren en varning och rekommendation om att det är dags att köpa nya däck.

Första SnapSkan har strategiskt placerats i ett av Helsingfors största parkeringshus mitt i staden och mäter mönsterdjupet på däcken på alla bilar som kör in i garaget. Senare kommer SnapSkan även att finnas på ställen med mycket trafik. I nästa fas kommer SnapSkan även till Sverige.

Eftersom mönsterdjupet har stor betydelse för bromssträckan och risken för vattenplaning är detta att se som en hjälp att kolla det som är viktigt för trafiksäkerheten och många bilister har bristande kontroll på. Tillsammans med däckstrycksövervakning skulle det kunna främja säkerheten i trafiken menar Nokian tyres. 

− Många bilister har dålig koll på sina däck och väntar för länge innan de köper nya däck. Med hjälp av SnapSkan vill vi öka bilisternas vetskap om sina däck genom att göra däckkontrollen så enkel som möjlig, säger Ville Nikkola, chef för Vianors detaljhandel. 

Tekniken bakom SnapSkan har utvecklats i samarbete med företagen Futurice och Affecto. 3D-scanningstekniken som SnapSkan använder kommer från brittiska Sigmavision som har patent på tekniken.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.