Nästa artikel
Nordisk importör av Swift växer
NYHETER

Nordisk importör av Swift växer

Publicerad 30 april 2019
Generalagenten i Norden för Swifts fritidsfordon övertar från årsmodell 2020 försäljningsansvaret för Swift husbilar i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Schweiz och Österrike. Nystarten i de kontintala länderna blir på den stora Düsseldorfmässan i slutet av augusti.

– Vi är mycket stolta och glada över att ha fått det här stora förtroendet av Swift och ser det som ett kvitto på framgångarna Swift har i Sverige och Norge, säger Magnus Wetterö, VD på Brittiska Fritidsfordon Norden AB.

Det är en gigantisk marknad som den svenska generalagenten nu tar sig an, över 58 000 nya husbilar såldes totalt förra året i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Schweiz och Österrike. I samband med att den svenska generalagenten nu breddar sitt område så gör man även en omorganisation.

– På varje marknad har vi rekryterat en landschef som är självgående och som kommer att ansvara för sitt område vilket medför att vi på huvudkontoret i Sverige fortsatt kan ha fullt fokus på att utveckla Swift i Sverige och de övriga nordiska länderna, säger Magnus.

Ny platschef nere i Europa blir Fabian Reich, som har ett tidigare förflutet inom Hymer-gruppen där han bland annat varit försäljningschef för Carado husbilar.

– Riktigt kul att välkomna Fabian till vårt företag. Det är en riktig stjärnrekrytering vi gjort i att knyta Fabian till oss. Han har en bred branschkompetens och sitter på ett stort nätverk i de här länderna. Fabian kommer omgående att sätta igång arbetet med att rekrytera lika duktiga och engagerade återförsäljare i de kontinentala länderna som vi har i Sverige och Norge. För det är våra återförsäljare som ligger bakom framgångarna med Swift husbilar, avslutar Magnus Wetterö, VD på Brittiska Fritidsfordon Norden AB i pressmeddelandet.

Swift husbilar kommer att lanseras i övriga Europa med samma modellprogram och prisbild som i de nordiska länderna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.