Bild
Nästa artikel
Norge satsar på hållbar turism

Norge satsar på hållbar turism

Nyheter

Norge lanserar nu en nationell standard för hållbara turistdestinationer.

Som ett av de första länderna i världen lanserar nu Norge en nationell standard för hållbara turistdestinationer. Systemet innebär gemensamma riktlinjer för utvecklingen av hållbar turism. Det är utvecklat av Innovasjon Norge och baseras på internationella kriterier som har testats på fyra destinationer under de senaste tre åren.

–  Denna nya destinationsstandard kommer att förbättra det arbete som bedrivs inom hållbar turism i Norge och samtidigt ge turister en bättre och mer hållbar semesterupplevelse, säger den norska turismdirektören Per-Arne Tuftin.

Grön semester
Norge är ett land som stoltserar med fantastisk natur – kristallklara fjordar, majestätiska berg, fängslande vildmark och spektakulära glaciärer. Den nya gröna kvalitetsmärkningen går hand i hand med det faktum att man som besökare alltid är nära den vackra naturen.

–  Den norska turismen är beroende av detta oförstörda landskap. Det är därför vi arbetar ständigt för att förbättra och öka hållbarheten inom detta område, säger Tuftin.

Ledande destinationer
Flera regioner arbetar i dag aktivt för att förbättra semesterdestinationernas hållbarhet. Vega, Trysil, Røros och Lærdal blir de första resmålen i Norge som får officiellt erkännande som hållbara turistdestinationer. De banar väg för arbetet med att göra hela Norge till ett mer hållbart semestermål.


–  Vi förbättrar hela tiden den norska upplevelsen för våra besökare, så att de får en trevlig och oförglömlig resa. I Norge får man något för alla sinnen – du kan höra, röra, se, känna och lukta Norge genom landets autentiska kultur, traditioner, historia och mat, säger Tuftin.

Om hållbara turistdestinationer:

• Kvalitetsmärkningen "Hållbart resmål" tilldelas destinationer som arbetar systematiskt för att förbättra besökarens upplevelse och minska turismens negativa effekter.

• De destinationer som får denna kvalitetsmärkning har uppfyllt ett antal krav inom bland annat arbetet med att minska sina miljö-och klimatmässiga avtryck och för bevarande av natur och kultur.

• Kraven är av internationell kvalitet och utvecklas i nära samarbete med internationella organisationer.

• Hållbarhet inom turismen handlar om en helhet; om att minska och eliminera negativa avtryck, främja en naturlig miljö, skapa levande och livskraftiga samhällen och utveckla ekonomiskt livskraftiga näringar inom turismen. Detta gör det möjligt för destinationer att utvecklas i nära samarbete med kommun och turism.

Länk: Mer information om Hållbar turism

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.