Bild
Nästa artikel
Norge utökar mätning mellan fartkameror

Norge utökar mätning mellan fartkameror

NYHETER

I Norge tillämpas även mätning av hastigheter med hjälp av hopkopplade fartkameror, så kallad genomsnittsmätning. Nu utökas dessa mätsträckor.

Det är bobilverden.no som skriver om dessa förändringar som genomförs för att få ner hastigheterna även mellan de enskilda fartkamerorna. Många svenskar förstår inte det norska systemet och att hastigheten kan räknas ut när man passerar fartkamera nummer två. Systemet kallas på skyltarna för Strekningsmåling och skyltas med två kameror på en blå skylt.

– Gjennomsnittsmåling av fart begrenser antallet drepte og hardt skadde med 50 prosent på ulykkesutsatte strekninger. Det er altså et meget godt verktøy som jeg vil bruke der det trengs mest. Jeg er glad for at vi nå tar det i bruk i Ålesundstunnelene og i Mælefjelltunnelen, sade samferdselsminister Knut Arild Hareide i ett pressmeddelande enligt bobilverden.no

Samferdselsdepartementet inför nu systemet i Ellingsøytunnelen och Valderøytunnelen (Ålesundstunnelene) på riksväg 658, samt i Mælefjelltunnelen på E 134.

– De aktuelle strekningene har alle dokumentert høy gjennomsnittsfart. Ålesundstunnelene har også hatt mange ulykker, mens det i Mælefjelltunnelen jevnlig måles hastigheter på over 200 km/t, skriver bobilverden.no.

Här hittar du artikeln i bobilverden.no och här informationen hos Statens Vegvesen.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.