Bild
Nästa artikel
Norges färjor blir dyrare än förr

Norges färjor blir dyrare än förr

NYHETER

Det blir dyrare att färdas längs norska Kystriksveien i sommar. Färjepriserna ökar och totalkostnaden går upp med 20 procent jämfört med 2019 års priser.

Det är Bobilverden.no som lyfter frågan om hur dyrt det får vara att åka Kystriksveien, väg 17, som de själva menar är en turistmagnet. Den vackra vägen har nämligen ett stort antal färjor. I juni, juli och augusti höjs priserna med 20 procent i förhållande till de som gällde 2019.

Bobilverden.no skriver att caféägaren Ivar Laukholm har räknat ut att resan blir som en lyxsemester. En husbil som är kortare än sju meter kommer att behöva betala 4 442 norska kronor för att köra sträckan och de sex färjorna står för 3 608 av dessa om man inte har ett färjekort. Han, liksom fler i turistnäringen, är inte förtjusta i prisnivån.

Politikerna hävdar dock att det är dyrt att upprätthålla trafiken och att de fem extra färjor som sätts in för att hantera trafikmängden kostar 40 miljoner norska kronor.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.