Nästa artikel
Norges hemliga vägar ges ut på karta
NYHETER

Norges hemliga vägar ges ut på karta

Publicerad 18 juni 2018 (uppdaterad 19 juni 2018)
För tredje året i rad ger Kongelig Norsk Automobilklub ut en tryckt karta i liten upplaga över mindre kända natursköna vägar i vårt västra grannland.

Att turista med sin husbil eller husvagn i orörd natur långt bortom turiststråken är en dröm som många när. Om vägen dessutom ger extra vackra vyer och upplevelser i små okända orter, så mycket bättre.

I Norge finns arton nationella turistvägar men utöver dessa finns en rad vägar som bara är så där extra härliga att man drar efter andan när man kör dem. Kongelig Norsk Automobilklub har sammanställt dessa på en karta som säljs på Essos bensinstationer i Norge och eftersom dessa "hemliga" vägar inte är lika välkända finns det all anledning att försöka lägga beslag på ett exemplar av kartan. I årets upplaga av kartan har dessutom flera nya vägavsnitt lagts till.

Kartan ligger inte på nätet utan ges ut i tryckt form och är svår att få tag i. Man kan dock höra av sig till Kongelig Norsk Automobilklub på telefon eller mail för att möjligen få tag på något av de 11 500 exemplaren. Tidigare års utgåvor har tagit slut snabbt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.