Bild
Nästa artikel
Norrmännen börjar tillverka en husbil

Norrmännen börjar tillverka en husbil

NYHETER

Ett nytt husbilsfabrikat har lanserats och för ovanlighetens skull är det norskt. Namnet blir Raido och de byggs på Peugeot Partner/Citroën Berlingo.

Det är bobilverden.no som uppmärksammat pressmeddelandet som Din bilpartner AS skrivit om sitt nya fabrikat. Avtal har slutits med bland andra Ferda.

Raido Frost är den första modellen och den utmärks enligt pressmeddelandet av fleksibilitet. Målgruppen är de som vill ha en liten husbil för kortare turer och med låga driftskostnader. Modellen byggs på Peugeot Partner/Citroën Berlingo så det blir en definitionsfråga om den ska klassas som en fullvärdig husbil, kanske får den snarare ses som ett utflyktsfordon med övernattningsmöjlighet. I Norge har den fördelen att den kan registreras med gröna skyltar vilket sänker driftskostnaderna. Även om takhöjden inte medger att man kan stå upp har den toalett, kök och sovplats. Ytterligare två modeller kommer inom kort, Raido Storm och Raido X.

Den urtagbara inredningen är en fördel för norrmännen då bilen även kan användas för sedvanliga transporter av varor.

Bobilverden uppger priset till 459 000 NOK för en bil med bra utrustning.

 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.