Bild
Nästa artikel
Norska E18 vid svenska gränsen stängs i tio veckor

Norska E18 vid svenska gränsen stängs i tio veckor

NYHETER

E18 mellan de norska orterna Ørje och Melleby stängs under tio veckor. Orsaken är arbeten med vägbelysning. Arbetena pågår fram till den 29 november och under tiden används väg 128.

Det kan vara rimligt att sätta av lite längre tid för de som ska bege sig till eller från Norge via E18 som är huvudleden mellan Oslo och Stockholm. Arbetet omfattar en ny anläggning för vägbelysning på en elva kilometer lång sträcka på norra sidan av E18 från Melleby till Ørje.

Vägen stängs helt och hållet men Statens vegvesen i Norge kommer att öppna för östgående trafik snarast möjligt medan västgående trafik i riktning mot Oslo kommer att vara stängd längre.

– Denne delen av E18 vil være helt stengt for trafikk i første delen av byggeperioden, men for å redusere belastning for trafikantene, vil vi åpne det østgående kjørefeltet i retning Sverige så snart som mulig, skriver Lars Frode Christiansen som är ansvarig för bygget i Statens vegvesen i ett pressmeddelande.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.