Nästa artikel
Norska festivaler och evenemang
Nyheter

Norska festivaler och evenemang

Publicerad 15 juni 2012 (uppdaterad 15 juni 2012)
Ett gäng festivaler som går av stapeln i vårt nordiska grannland under sommaren.

 

Midnight Sun Marathon - Midnattsloppet som i år äger rum 30 juni. Det finns olika kategorier som gör det möjligt för många att delta, däribland halvmaraton, motionslopp och en barntävling. Loppet springs i Tromsö i midnattssolen. 
 
Kulturfestival i Nordnorge - Sedan 1965 har festivalen arrangerats i Harstad. På festivalen uppträder artister från hela världen. I år går festivalen av stapeln 23 juni - 30 juni. 
 
Norwegian Grand Prix Arendal Class One - Sportevenemang med inriktning segling som i år utspelar sig  Larvik 29 juni - 1 augusti. Tävlingen är en av de största i Norge och arrangörerna förväntar sig cirka 150 000 besökare  detta år. 
 
Gladmatfestivalen - I Stavanger arrangeras det årligen en matfestival som ska vara den största i Norden. På festivalen finns det matlagningskurser från många länder i Europa. I år är det datumen 25-28 juli som ska bokas in om man vill besöka festivalen. 
 
Månefestivalen - Fredrikstads "Gamla stan" bjuder in till festival. I år gäller datumen 27-29 juli för festivalen. 
 
Träbåtsfestival i Risør - En festival med fokus på havskultur och träbåten. Under festivalen arrangeras det även underhållning på land. Festivalen är 2-5 augusti. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.