Bild
Nästa artikel
Norskt pris till Cinderella förbränningstoalett

Norskt pris till Cinderella förbränningstoalett

NYHETER

Det norska Siva-priset går i år till Cinderella Eco Group AS. Företaget får priset för sin utveckling av forbränningstoaletter som fungerar med solcellsström eller gasol.

Det är bobilverden.no som uppmärksammat att priset på 250 000 norska kronor delades ut av näringsminister Iselin Nybø under den digitala Siva-konferensen. Det fanns 50 konkurenter om priset.

– Dette er bedrifter som hver på sin måte har vist enorm evne og vilje til nyskaping. Gjennom innovasjon, samhandling og kunnskapsdeling bidrar de hver eneste dag til å utvikle norsk næringsliv, skriver de i ett av bobilverden återgivet pressmedelande.

– Gjennom Sivaprisen har vi fått innblikk i skaperkraften og mangfoldet som fins i det norske næringslivet. Ikke minst de fem finalekandidatene viser en utrolig spredning av selskaper innenfor bærekraft og industriproduksjon, säger näringsministern Iselin Nybø enligt samma källa.

Temat för årets Siva-pris var att vinnarens produkt skulle vara producerad i Norge och föra fram lyckade norska industriprodukter. Företaget ska vidare vara lönsamt och produkten ska vara miljövänlig. Vidare ska produkten visa på nytänkande.
 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.