Bild
Nästa artikel
Northug väljer Kabe

Northug väljer Kabe

Nyheter

Team Northug har drömt om husbil i flera år och gör nu slag i saken. Nu reser de i en skräddarsydd Kabe Travel Master i810 LT.

Petter och pappa John Northug har fallit pladask för team Northugs nya stolthet: en Kabe husbil ‐ skräddarsydd av den svenska producenten i Tenhult/Jönköping.

— En ny värld har öppnat sig för oss. Husbilen är som en uppenbarelse. Man kan bli religiös för mindre, strålar en husbilsfrälst John Northug.
John berättar glatt att det här med husbil, har varit en avlägsen dröm han har närt under flera år. Även om husbilen först och främst är ett nytt, lysande vapen för team Northug med bröderna Petter, Tomas och Even, har pappa John och hustrun redan börjat planera för en cykelsemester med husbilen i Europa.
— Det här är rätt och slätt ett fantastisk hotellrum på hjul. Man känner sig som en kung bakom ratten med panoramautsikt över både trafik och landskapet man kör igenom. Med en husbil handlar det inte längre om att ta sig från en punkt till en annan. Man får helt enkelt en storslagen upplevelse, säger en begeistrad John Northug.
Familjen har aldrig tidigare haft husbil, även om de i flera år lekt med tanken, och nu har Northugs fått erfara att det förpliktigar att köra husbil.

— Möter man andra husbilar så ska man hälsa. Och parkerar man i närheten av andra husbilsägare förväntas man stanna och prata lite husbil, ler Northug.
Petter Northug är minst lika begeistrad över nyförvärvet som resten av familjen. Den 27‐årige superstjärnan är inte bara världens bäste skidåkare, utan han brukar även ligga i täten när det gäller att inneha olika fordon. ‐ Skarverennet blev det första testet och husbilen fungerade som ett näste för hela teamet, förklarar John Northug.

Den skräddarsydda specialversionen av en KABE Travel Master i810 LT bär bröderna Petter, Tomas och Evens autografer. Den väger över fyra ton och har alla de faciliteter som man kan önska sig. Tre sängar, ett modernt kök, ett rymligt bad med dusch och toalett, sittgrupp i skinn och ytterligare en säng fram i bilen som kan sänkas ned från taket.
 

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.