Bild
Nästa artikel
Nu byggs ekodukt över E6

Nu byggs ekodukt över E6

NYHETER

För första gången byggs nu en ekodukt över en motorväg i Sverige. Projektet beräknas ta knappt två år och kommer att påverka framkomligheten under tiden.

Det är E6 vid Sandsjöbacka mellan Mölndal och Kungsbacka som nu kommer att få en ekodukt, det vill säga en bro anpassad för vilda djur. Bygget påbörjades den 16 augusti och beräknas vara färdigt i juni 2018. Samtidigt som bron byggs byts också en och en halv kilometer viltstängsel ut och nya så kallade viltuthopp byggs. Förhoppningen är att åtgärderna ska minska viltolyckorna i området. Men ekodukten kan vara till förmån för naturvandrande människor också.

– Ekodukten är också till för människor. Den binder samman de grönområden som finns väster och öster om vägen. Vi kommer alltså att kunna promenera över E6, säger Kristina Balot, projektledare på Trafikverket.

Under byggtiden kommer trafiken att påverkas, i synnerhet perioden augusti till oktober i år då omledningsvägar byggs och sprängningsarbete pågår. Under hela byggtiden kommer hastigheten att sänkas från 100 lkilometer i timmen till 70.

– Trafikanterna får räkna med längre restid och bör därför vara ute i god tid. Om möjligt, är det bäst att välja annan väg eller annat färdsätt, säger Kristina Balot.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter
Nu byggs ekodukt över E6

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.