Bild
Nästa artikel
Nu lanseras champing

Nu lanseras champing

NYHETER

Nej, vi har inte stavat fel i rubriken. Det nya ordet kan möjligen bli vedertaget och är en sammanfogning av charter och camping, helt enkelt, charter blir en ny campingform eller tvärtom, kanske framför allt för de som inte har husbil eller husvagn.

Det är Böda Sands camping som vill utveckla campingen vidare på det här sättet. Tanken är att campinggästerna ska känna sig som på en charterresa utomlands men på en camping på hemmaplan istället. Kort sagt en kombination där det finaste med campingen behålls samtidigt som de lägger till det bästa med charterresan. Det innebär exempelvis ett fast ankomstdatum och avresedatum och det är i varje fall lätt att hålla med om att den två mil långa sandstranden kan få en att tro att man befinner sig någonstans i södra Europa. 

En "reseledare" finns tillgänglig under den i förväg bestämda tid som champinggästen vill ha sin "charterresa". Det finns ledarledda träningsaktiviteter, skateboardbana och youth camp med ledare för lite äldre barn. Små barn kan välja mellan många olika ledarledda barnaktiviteter, shower och barnteater. Utöver det finns naturligtvis campingens normala utbud med pool, spa, flera restauranger, after beach, bageri, matbutik, frisör, spelhall, kiosk och en niohåls golfbana.

Som champare finns campingens alla vanliga alternativ som campingtomter för husbilar och husvagnar, stugor eller tält men även glamping. Nu börjar det bli många versioner på ordet camping men det flesta har nog hört talas om glamping där campinggästen bor i lyxiga permanentuppställda tält. Förstås får det inte finnas besvär med att slå upp tält och möblera om man är på glamping.

Champingen ska dessutom bli ett ekonomiskt intressant alternativ till camping, en vecka i en stuga för fyra personer kommer att hamna på ungefär 15 000 kronor, något som Böda Sand menar står sig gott i konkurrensen.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.