Bild
Nästa artikel
Ny back-up försäkring för husbil och husvagn

Ny back-up försäkring för husbil och husvagn

NYHETER

OKQ8 och försäkringsbolaget AIG lanserar i dag försäkringen OKQ8 BackUp. Försäkringen ger ett tilläggsskydd med bland annat självriskersättning på upp till 3 000 kronor per skadetillfälle.

– Vi är stolta över att vi tillsammans med AIG har utvecklat en helt ny serie av försäkringsprodukter som innehåller ett av marknadens bredaste skydd för fordon. En försäkring som tillåter våra kunder att resa bekymmersfritt varje dag utan att det kostar för mycket, säger Louise Andersson, produktchef på OKQ8. 

OKQ8 BackUp är samlingsnamnet för en hel serie tilläggsförsäkringar som kompletterar den ordinarie fordonsförsäkringen. Den kan kombineras med alla hel- eller halvförsäkringar, oavsett vilket försäkringsbolag ägaren har valt att försäkra sitt fordon hos. OKQ8 BackUp finns i följande utföranden:

BackUp (personbil och lätt lastbil)
BackUp Plus (Plusversion för personbil och lätt lastbil)
BackUp för MC (motorcykel och moped)
Backup för Husbil och Husvagn

OKQ8 BackUp kan utnyttjas två gånger per moment/år och ersätter bland annat:

 • Alla typer av vagnskador orsakade av t.ex. trafikskador, parkeringsskador etc.
 • Självrisken för glasskador orsakat av t.ex. stenskott eller om bilens rutor spräcks eller krossas.
 • Rengöring och tömning av tank vid feltankat bränsle samt för kostnad för bärgning till närmsta lämpliga verkstad.
 • Självrisken för stöld av fordon eller stöld av egendom ur fordon.
 • Ersättning vid fel på fordonets elektronik eller vid motorhaveri.
 • Hela den faktiska kostnaden eller självrisken på bärgning upp till 3 000 kronor.
 • Ersättning för skäliga kostnader för reparation om hjälm och övrig skyddsutrustning skadats till följd av en plötslig och oförutsedd händelse eller skadegörelse. Om reparation inte är möjligt eller om skyddsutrustningen blivit stulen ger försäkringen ersättning för inköp av ny skyddsutrustning.
 • Om husvagnen eller husbilen inte kunnat användas på grund av ett plötsligt och oförutsett driftstopp eller stöld som medfört ett avbrott vid en påbörjad semesterresa får du ersättning för hyrbil med 75 % av dygns-/kilometerkostnaden under max 45 dagar. Alternativt en avbrottsersättning på 250 kronor per dag under max 45 dagar.

OKQ8 BackUp Plus ger samma omfattande skydd som OKQ8 BackUp för personbil och lätt lastbil men med följande tillägg: 


 • Punktering - ersättning för reparation av däck eller köp av nya däck för max 3000 kronor.
 • Assistansförsäkring ger rätt till hjälp vid driftstopp orsakat av olycka, tekniskt fel, bränslebrist, punktering och förlust eller inlåsning av startnyckel. Hjälp på plats vid punktering, strömlöst batteri, drivmedelsbrist/felaktigt bränsle samt vid lås- eller nyckelrelaterade fel. Hämtning av fordon (vid minst 8 mil till verkstad).
 • Om fordonet inte kan repareras på plats och bärgning skett till verkstad, gäller att vid reparation som tar mer än 4 timmar får du och dina passagerare välja ett (1) av alternativen. 1. Transport till hemorten eller till resmålet, 2. Hotellinkvartering eller 3. Hyrbil.

Vem som helst kan teckna OKQ8 BackUp från och med i dag 18 augusti på OKQ8:s hemsida www.okq8.se/backup. Här finns också information om vilka priser som gäller.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.