Nästa artikel
Ny budgetvagn i Sverige
nyhet

Ny budgetvagn i Sverige

Publicerad 21 juli 2013 (uppdaterad 21 juli 2013)
Fritidsvagnen är en serie vagnar i budgetklassen som sålts med framgång i Finland tidigare. Nu kommer de även till Sverige och premiärvisas på Noliamässan 2-11 augusti.

Fritidsvagnen är en liten vagn med en totalvikt på 750 kilo. Den låga vikten gör att alla med B-körkort får dra den oavsett dragbilens storlek och det gör också att den är skattebefriad.

Vagnarna från Fritidsvagnen finns i tre olika planlösningar: N, NT och NTL. Dessa finns i tre yttre designalternativ med namnen Hunter, Action och Sport. Priset börjar från 89.900 kr för en N som är standardutrustad med Trumavärmaren S3002, färskvattentank, diskho, 2-lågig spis, 60-liters kyl med frysfack samt tonade rutor.
NT modellen är dessutom utrustad med Thetford kassettoalett. Till dessa modeller kan man även välja till ett Stylepaket som innehåller mörkläggnings- och myggnätsgardiner till de öppningsbara rutorna samt alufälgar och draginklädnad. (Stylepaketet kostar 3.900 kr)

Modellen som förväntas sälja mest är Fritidsvagnen NTL för 119.900 kr. Den har utöver N och NT även mörkläggnings- och myggnätsgardiner,  alufälgar, draginklädnad, Truma E2400 värmare som standard. Planlösningen på NTL har en rymligare sittgrupp som kan bäddas antingen till separata långbäddar eller dubbelbädd.
Grundare till Fritidsvagnen med kontor i Mora är Niclas Runberg med bröderna Stefan och Thomas. Niclas har varit försäljnings- och marknadschef för Volkswagen Sverige. Det senaste året har han dock jobbat på SoliferPolar som Vice VD och haft ansvar för utvecklingen av de nya 2014-husvagnarna för SoliferPolar som nyligen presenterades.

Fritidsvagnen har ett samarbete med Mekonomen som tar sig an Fritidsvagnen på någon av de 500 verkstäderna som finns över hela landet.
-        Mekonomen lyfter tillgängligheten och kvalitén på servicen till en nivå som andra väletablerade märken på marknaden inte kan mäta sig med, säger Niclas Runberg i ett pressmeddelande.

Utöver Mekonomen finns en assistansgaranti som ingår i samtliga vagnar. Den sköts av Falck Räddningskår och är också rikstäckande. Behövs hjälp vid punktering, fastfrusna lås, elektronik, etc så ringer man ett journummer och Falck skickar en bärgare för att antingen åtgärda problemet på plats eller bogsera vagnen till närmsta Mekonomenverkstad. Skulle man inte lösa problemet direkt så har ägaren rätt till exempelvis fria hotellövernattningar.


Fritidsvagnen kommer att säljas utan ett större återförsäljarnät, men med fri hemleverans över hela Sverige. Svensk premiärvisning blir det på Stora Nolia mässan i Umeå 2-11 augusti. Läs mer om vagnarna på www.fritidsvagnen.se



 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.