Bild
Nästa artikel
Ny camping byggs vid Kittelfjäll

Ny camping byggs vid Kittelfjäll

NYHETER

Företaget Kittelfjäll Utveckling AB fortsätter sin satsning i området och ligger bakom projektet. Den nya campingen ska vara i drift till hösten.

– Vi har sett ett ökande intresse för både säsongsuppställning av husvagnar,men även kortare uppställning där man gör en skidweekend med sin husvagn eller husbil över helgen i fjällen ökar och vi vill hänga med här, säger Kittelfjäll Utveckling AB:s styrelseordförande Martin Morin i ett pressmeddelande.

I höstas sades det tidigare arrendatorerna upp vilket lett till en nysatsning i området och under vintern det slogs besöksrekord med 51 000 skiddagar och liftkortsomsättningen ökade med nästan 30 procent. Den nya arrendatorn söker samtidigt med utbyggnaden en partner för att utveckla restaurangverksamheten.

– Vi har haft ett otroligt bra snöläge, nästan hela vintern hade vi mest snö i Sverige, det har givetvis varit positivt, men framförallt så ser vi att byggandet har kommit i gång på allvar i Kittelfjäll och det är den viktigaste underliggande faktorn för att Kittelfjäll har slagit rekord i sin skidanläggning den gångna vinter, säger Jan Forsgren vd för Kittelfjällsliftarna i pressmeddelandet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.