Bild
Nästa artikel
Ny destinationsapp

Ny destinationsapp

Nyheter

Destination Läckö-Kinnekulle lanserar idag en ny app för mobiltelefoner.

Allt fler använder smartphones för att söka information på internet. Trenden i användandet av smartphones har bidragit till att Läckö-Kinnekullebygden har valt att ta fram en destinationsapp till smartphones.

- Läckö-Kinnekullebygden måste synas i den mediakanal som bevisligen används av våra besökare. Det är Destination Läckö-Kinnekulles uppdrag att marknadsföra Läckö-Kinnekullebygden. Med denna dynamiska besöksapp som attraktivt lyfter fram destinationens utbud så finns allt vi erbjuder tillgängligt för alla som har en smartphone.  Det är som att ha en egen liten minituristbyrå i fickan, säger Gunilla Davidsson VD för Destination Läckö-Kinnekulle AB.

Appens huvudsyfte är att vara en guide för besökaren på plats. Den innehåller exempelvis information om boenden, mat & dryck, sevärdheter och aktiviteter. Även alla evenemang och paketerbjudanden i Läckö-Kinnekullebygden är sökbara i appen. Avståndet till varje besöksmål,
restaurang och så vidare är markerat vilket innebär att användaren kan se hur långt de har till den önskade platsen samt ha verktyg att navigera dit.

- Appens gränssnitt presenterar destinationen i bilder vilket säger mer än 1000 ord. Förhoppningen är självklart att appen ska vara ett medel för att besökarna ska vilja vistas längre tid i Läckö- Kinnekullebygden då utbudet attraktivt presenteras och paketeras för besökarna, berättar Malin Fahlström, marknadsassistent på Destination Läckö-Kinnekulle AB.


-  Att kunna ha sin planerade resa samlad i sin telefon gör informationen otroligt lättillgänglig för att enkelt kunna kontakta och navigera fram till de olika besöksmålen. Att dessutom kunna hitta smultronställen på vägen till de planerade stoppen gör att upplevelsen av destinationen blir mer komplett, säger Henrik Björkman app utvecklare på Turistsupport AB.

Idag den 15 mars lanseras appen för både iPhone och Androidtelefoner. Appen finns att ladda ner från Appstore och Google Play. Appen är kostnadsfri.

Instruktioner för hur man laddar ner appen hittar ni på www.lackokinnekulle.se.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.