Bild
Nästa artikel
Ny enhet för fordonsgas

Ny enhet för fordonsgas

NYHETER

Den nya enheten för fordonsgas och ett ökande antal tankstationer gör att det nu blir ännu lättare att köra på gas. Bra för miljön och plånboken.

Idag säljs fordonsgas i kronor per normalkubikmeter (kr/Nm3) i Sverige. Fordonsgasbranschen har gemensamt beslutat att en övergång bör ske till att sälja fordonsgas i kronor per kilogram (kr/kg).

Genom den nya enheten blir det enklare att räkna ut pris per mil då bilens bränslemätare också visar kg. En annan fördel med förändringen är att de svenska försäljarna av fordonsgas anpassar sig till övriga Europa där de flesta länder redan använder sig av enheten kg. Priset för en full tank är samma som tidigare.

- Försäljningen av fordonsgas fortsätter öka och är idag det alternativa drivmedel som säljer mest i Sverige. Den nya enheten för fordonsgas och allt fler tankstationer för gas gör att det nu blir ännu lättare att köra på gas. Fordonsgas är bra både för miljön och plånboken, säger Anders Mathiasson, VD Energigas Sverige.

Att köra på gas istället för bensin och diesel minskar utsläppen av koldioxid. Fordonsgasen ersatte under förra året bensin och diesel motsvarande en minskning av utsläpp med ca 260 000 ton mindre koldioxid. Dessutom minskade utsläppen av såväl kväveoxider som partiklar.

Aga, Eon, Fordonsgas Sverige, Svensk Biogas och Stockholm Gas påbörjar bytet av enheten i januari 2014.

Energigas Sverige rekommenderar samtliga aktörer på den svenska marknaden att gå över till att sälja fordonsgas i kr/kg innan halvårsskiftet 2014.

Mer information samt frågor och svar finns på: www.gasbilen.se/Att-tanka-din-gasbil/kg

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.